Home Nyheter Mikael Marcimains storfilm Gentlemen till USA och England

Mikael Marcimains storfilm Gentlemen till USA och England

0

Magnolia Pictures har köpt de nordamerikanska rättigheterna till Mikael Marcimains GENTLEMEN från Wild Bunch.

Storfilmen som är producerad av B-Reel efter Klas Östergrens kritikerhyllade och bästsäljande roman kommer därmed att kunna ses av hela den nordamerikanska publiken.

Det blev även nyligen klart att Wild Bunch har sålt filmen till Artificial Eye i England och till Lumiere i Benelux-länderna.

– Det är mycket glädjande att både USA och England distribuerar denna ursvenska film och att det Östergrenska myllret sprids över gränserna, säger regissören Mikael Marcimain.

Rättigheterna säkrades under American Film Market som pågår i Los Angeles den 5 – 12 november 2014.

– Att det just är Magnolia och Artificial Eye som köpt rättigheterna och distribuerar filmerna i USA och England är extra kul och spännande. De tillhör de tyngsta och viktigaste distributörerna i respektive land och har både känslan för högsta kvalité och kommersiell framgång, säger Fredrik Heinig, en av producenterna till Gentlemen.

En virvlande och böljande berättelse, fylld av vapenhandel, människosmuggling, kärlek, Görings gamla säng och en begraven guldskatt, om excentrikern Henry Morgans osannolika liv.

För regin svarar Mikael Marcimain som tidigare gjort den hyllade långfilmen Call Girl och de prisbelönade tv-serierna Upp till kamp och Lasermannen. Filmen castades på Filmcafe.se.

I huvudrollerna ser vi David Dencik (Hotell, Vi är bäst, Call Girl, A Royal Affair, The Girl With the Dragon Tattoo, Tinker Tailor Soldier Spy, Lasermannen), David Fukamachi Regnfors (Hotell, Call Girl), Ruth Vega Fernández (Call Girl, Kyss mig, Upp till kamp) och Sverrir Gudnason (Flugparken, Monica Z, Hur många lingon finns det i världen, Upp till kamp).

Övriga roller gestaltas av Pernilla August, Magnus Krepper, Peter Carlberg, Magnus Roosman, Sven Nordin, Boman Oscarsson, Amanda Ooms m.fl.

Filmmanuskriptet är skrivet av Klas Östergren.

GENTLEMEN är producerad av Fredrik Heinig, Johannes Åhlund och Mattias Nohrborg på produktionsbolaget B-Reel.