Monica Z etta på Biotoppen

0

Det blev direkt succé för kritikerhyllade Monica Z som redan under öppningshelgen tar sig in på Biotoppens första plats med över 62 000 besökare.

Filmen är ett långfilmsdrama om den berömda sångerskan och skådespelerskan Monica Zetterlunds dramatiska liv när hon slog igenom på sextiotalet.  I rollen som Monica Zetterlund spelar långfilmsdebuterande Edda Magnason och i övriga roller gestaltas av Sverrir Gudnason, Kjell Bergqvist, Vera Vitali och Cecilia Ljung.

Filmen är regisserad av flerfaldigt prisbelönte Per Fly och baserad på ett originalmanus av Peter Birro.

– Det är fantastiskt roligt att Monica Z har fått ett sådant fint mottagande av såväl publik som kritiker. Alla vi som arbetat med filmen känner oss väldigt glada och stolta, säger Lena Rehnberg, filmens producent från StellaNova Film.

Filmen skildrar en svensk nationalikon och stjärnas stora genombrott och blomstringstid på sextiotalet. En exceptionell artist som med unik närvaro levde ett liv på scenen samtidigt som ett turbulent kärleksliv dolde sig bakom rampljuset.

Monica Z är producerad av StellaNova Film i samproduktion med Film i Väst, Sveriges Television och Svensk Filmindustri och med stöd av Svenska Filminstitutet. Filmens danska samproducent är Thomas Gammeltoft, Eyeworks Fine & Mellow.

Monica Z spelades in under perioden 6 – 10 maj i New York, 23 – 25 maj i Göteborg, 29 maj – 20 juni i Trollhättan och 29 juni – 20 juli i Stockholm år 2012 och castades på Filmcafe.se