Home Nyheter Nu även skådespelarutbildning på Stillerska filmgymnasiet

Nu även skådespelarutbildning på Stillerska filmgymnasiet

0

Inför hösten 2014 utökar Stillerska filmgymnasiet på Lidingö sin filmutbildning till att även omfatta skådespeleri. Stillerska blir därmed den enda gymnasieutbildning i landet som kombinerar lärande inom filmskapande på detta sätt.

Utbildningen innefattar allt, från manus och filmproduktion till skådespeleri och dramaturgi. Eleverna arbetar i gemensamma filmprojekt under åren. Sista året gör de en spelfilm som slutproduktion. Den visas för publik på biograf i Stockholm.

Antagning till utbildningen görs med betyg, arbetsprover och intervjuer. Stillerska har riksintag vilket innebär att eleverna kommer från hela landet. Man tar in en klass i varje årskurs, vilket gör att skolan har nära sammanhållning i en kreativ och lugn arbetsmiljö.

Nu får vi en fantastiskt unik utbildning inom filmskapande. Det är något vi önskat erbjuda ungdomar i flera år. Många har hört av sig och frågat efter just detta. Vi tycker att det är en helt perfekt kombination och drar igång vår nya verksamhet till hösten, säger Stillerskas rektor och kreativa ledare Anette Lorenzen.

Vi har ett hus som verkligen sjuder av kreativitet och filmskapande på bred front, och ser fram mot många kreativa samarbeten och fina produktioner, som våra ambitiösa ungdomar kommer att skapa.