Nutley är tillbaka

0
Bröllop Begravning och dop- filmen
Bröllop Begravning och dop- filmen

Onsdagen den 25 november har Colin Nutleys långfilm BRÖLLOP, BEGRAVNING OCH DOP – FILMEN biopremiär över hela landet. En film om kärleken och döden och allt däremellan med våra främsta skådespelare i huvudrollerna. Flera medlemmar från Filmcafe.se medverkat i produktionen

I den kritikerrosade ensemblen återfinns Helena Bergström, Maria Lundqvist, Marie Göranzon, Robert Gustafsson, Johan H:son Kjellgren, Molly Nutley, Angelika Prick, Andreas T Olsson, Helena af Sandeberg, Jan Malmsjö, Peter Harryson, Philip Zandén, Tomas von Brömssen, Klas Wiljergård, Alexander Karim och Jonathan Fredriksson. Biofilmen är en fristående fortsättning på tv-succéserien, som har lockat storpublik på TV4 under hösten.

I BRÖLLOP, BEGRAVNING OCH DOP – FILMEN följer vi familjerna Öhrn och Seger och tar oss genom höst och vinter på väg mot julfirande och mot en nyårsafton som oundvikligen innebär ett slut på det gamla och en början på något nytt… En film om kärleken och döden och allt däremellan.

Vid sidan av regin svarar Colin Nutley även för manus tillsammans med Helena Bergström. Fotograf är Peter Mokrosinski, klippare Emil Stenberg och Victoria Munck samt kompositör Gaute Storaas.

Filmen produceras av Colin Nutley och Joana Sorobetea för Sweetwater Production i samproduktion med TV4, Nordisk Film och Film i Väst. Exekutiva producenter är Mikael Bergkvist, Elin Kvist, Lone Korslund och Peter Possne.

Colin Nutley är en av våra mest hyllade regissörer och producenter. Tre av hans filmer har blivit utsedda till Sveriges Oscarsbidrag: ”Änglagård” – en av de mest publikdragande svenska filmerna genom tiderna och belönad med två Guldbaggar för Bästa film och Bästa regi – ”Sista dansen” och ”Under solen”, som blev Oscarsnominerad för Bästa utländska film.