Home Nyheter Ny säsong av Jägarna

Ny säsong av Jägarna

0
Ny säsong av Jägarna
Jägarna Säsong 2

I år är det 25 år sedan filmen Jägarna hade premiär i Sverige och tre år sedan C More lanserade den hyllade originalserien med samma namn, producerad av Harmonica Films och SF Studios. Succéserien fortsätter nu med en andra säsong med Rolf Lassgård, Lena Endre och Simon J Berger i de ledande rollerna och kommer att ha premiär på C More den 8 mars. Den kommer även att sändas på TV4 och TV4 Play från den 23 mars.

I den andra säsongen av Jägarna skakas Erik Bäckströms (Rolf Lassgård) lugna tillvaro om när Joar Särn (Simon J Berger) dyker upp i Eriks liv igen, 15 år efter han dömts för ett mord som fortfarande plågar det lilla samhället i Norrbotten. Erik tar hjälp av åklagaren Niki Thompson (Lena Endre) för att reda ut sanningen om mordet. Eriks beslut att åter börja gräva i fallet leder till öppna konflikter med hans forna vänner, inte minst med brorsonen Peter (Johan Marenius Nordahl) som nu axlat rollen som polis. Snart befinner sig Erik och Peter på motsatta sidor av den eskalerande konflikten på bygden, och Erik står ännu en gång inför valet att offra dem han älskar, om rättvisan skall segra.

-Sanningen har alltid haft ett högt pris i Jägarna. Att hålla inne på sanningen kan visa sig kosta ännu mer. Vad har gjorts rätt, vad har gjorts fel? Erik är i den här säsongen sin egen antagonist. Han brottas mycket med sig själv och riskerar att bli sin egen största fiende. Förhoppningsvis visar det helt andra sidor av honom, säger Rolf Lassgård.

Rolf Lassgård (Jägarna, En man som heter Ove, Min pappa Marianne) har spelat huvudrollen i samtliga delar av Jägarnauniverset – långfilmen Jägarna (1996), Jägarna 2 (2011) och första säsongen av TV-serien som hade premiär på C More 2018. Andra framstående skådespelare som medverkar i serien är bl.a. Johan Marenius Nordahl, Annika Nordin, Johannes Kuhnke, Maja Rung, Ulf Stenberg, Inger Nilsson och Caroline Johansson Kuhmunen.

Huvudförfattare är Björn Carlström och Stefan Thunberg. Andra säsongen av Jägarna regisseras av Jens Jonsson och Johan Lundin och produceras av Per Janérus & Björn Carlström/Harmonica Films i samarbete med SF Studios och i samproduktion med Filmpool Nord för C More och TV4. Jägarna distribueras internationellt av ITV Studios.