Home Nyheter Ny standard för biobesök

Ny standard för biobesök

0
Ny standard för biobesök
Ett hydrauliskt system rör stolarna i flera riktningar. Pressbild från Nordisk film.

Med åska, dimma, rörliga stolar och snö från taket träder Nordisk Film Bio effektfullt in på den svenska marknaden. En helt ny standard för biobesök är här och du kan bara luta dig tillbaka och åka med.

Det som tidigare varit en lyxig dröm om vad bio borde vara är nunvardag. I toppmoderna salonger kan du luta dig tillbaka i fällbara ­fåtöljer på varje rad och njuta avvägg-till-vägg-­filmdukar med 4K-projektorer och 3D ljud från Dolby Atmos. Och detta utan att det kostar mer än ett normalt biobesök. Detta är bio – and beyond.

– Nu har vi öppnat en biograf i Uppsala och i dagarna öppnar vi i Malmö och vi är väldigt glada att kunna erbjuda en bioupplevelse utöver det vanliga. Att vi samtidigt är först på den svenska marknaden med 4DX-konceptet är vi mycket stolta över, säger Erik Kongsvik-Ibsen, COO Nordisk Film Bio.

4DX-konceptet som gör dig som besökare till en del av filmens handling med hjälp av 19 olika effekter. Ett hydrauliskt system rör stolarna i flera riktningar medan vind blåser, det kittlar under fötterna och munstycken runt om i salongen sprutar vatten, dimma, doft, snö, såpbubblor och värme vid utvalda tillfällen i filmen.

– Vi har haft stor framgång med vår öppning i Uppsala och har blivit positivt överraskade av hur väl den svenska publiken har tagit emot vårt nya koncept med fällbara fåtöljer, vårt fokus på kundservice och 4DX. Därför ser vi oss nu om, med ännu större intresse, efter fler platser i alla större städer i Sverige och ser fram emot att erbjuda ännu fler gäster spännande bioupplevelser, säger Erik Kongsvik-Ibsen.

För tillfället har några enstaka effektspår tagits bort i vår 4DX-salong med tanke på rådande världsläge. Även antalet personer i våra salonger har begränsats till 50 per visning. Renligheten är även den större än någonsin då mer tid mellan visningarna innebär med tid för städning.