Ny tv-dramachef på SF Studios

0
Susann Billberg Rydholm
Susann Billberg Rydholm

Nordens ledande filmbolag SF Studios, som firar 100 år 2019, tar ytterligare ett steg för att förstärka sin tv-produktionsverksamhet. En av Sveriges mest erfarna producenter, Susann Billberg Rydholm, har rekryterats till företaget för att leda utveckling och produktion av tv-drama i Sverige, Danmark och Norge.

SF Studios produktion av tv-drama har utvecklats snabbt under de senaste åren och under 2019 kommer bolaget att producera inte mindre än sju TV-serier i Norden. De senaste årens tv-dramaproduktioner från SF Studios inkluderar serier såsom ALEX, ADVOKATEN och JÄGARNA i Sverige och BADHOTELLET och RITA i Danmark. 

Susann Billberg Rydholm kommer närmast från Jarowskij där hon haft rollen som Senior Producer. Under en lång och framgångsrik karriär har hon producerat prisbelönade och kritikerrosade TV-serier såsom LASERMANNEN och linjeproducerat Stieg Larssons MILLENIUM-triologi. Bland hennes senaste produktioner kan nämnas det mycket framgångsrika tv-dramat VÅR TID ÄR NU.Jag är mycket glad att en producent med Susanns kunnande och långa erfarenhet har beslutat sig för att börja på SF Studios och axla ansvaret för att leda vår tv-produktion. SF Studios har vuxit till en ledande producent av tv-drama i Norden och jag är övertygad om att Susanns starka ledaregenskaper och djupa förståelse för producentrollen kommer att stärka vår position ytterligare”, säger Tim King, EVP Production på SF Studios.

-Efter arton år som aktiv producent har tiden kommit för mig att pröva något nytt. Jag ser mycket fram emot att kunna använda min erfarenhet i den här nya spännande rollen. Jag är framför allt glad över att få bli en del av ett bolag som har en så lång och fantastisk historia inom film och tv i Norden, säger Susann Billberg Rydholm.

Susann kommer att börja på SF Studios i mars 2019.