Home Nyheter Nyversion av Turist till Sundance

Nyversion av Turist till Sundance

0
Nyversion av Turist till Sundance
Fotograf/Källa: Nordisk Film Production Sverige AB

Amanda Kernells nya film Charter får i nästa månad sin världspremiär på filmfestivalen i Sundance. Filmen tävlar i kategorin World Dramatic Competition. Även Levan Akins And Then We Danced visas på festivalen, liksom nyversionen av Ruben Östlunds Turist.

– Jag är otroligt glad för att Charter får sin världspremiär på en så viktig festival som Sundance. Och jag vill passa på att tacka alla som bidragit till att den här filmen kunde göras och till alla som arbetat så otroligt hårt för att göra filmen till det den är, säger Amanda Kernell.

Synopsis: Alice inser att hon kommer att förlora vårdnaden om sina två barn. I ett sista försök att vinna dem tillbaka beslutar hon sig självsvåldigt för att hämta dem hos deras pappa och föra bort dem till ett charterparadiset Teneriffa. Ane Dahl Torp och Sverrir Gudnason spelar i de ledande rollerna.

Med sin förra film Sameblod lyckades Amanda Kernell pricka in flera av världens viktigaste filmfestivaler, exempelvis Venedigs, Berlins och Torontos. Filmen belönades med tre Guldbaggar och vann dessutom Biopublikens pris, och tilldelades det prestigefyllda LUX-priset som EU-parlamentet delar ut årligen.

Charter har fått produktionsstöd av Filminstitutets tidigare långfilmskonsulent Calle Marthin. Filmen är producerad av Lars G Lindström, Nordisk Film Produktion Sverige i samarbete med Nordisk Film Produktion Danmark, Nordisk Film Produktion Norge och med stöd av SVT, TV2 Norge, Danska Filminstitutet, Norska Filminstitutet, Filmpool Nord, Film i Väst, Nordisk Film & TV Fond och Eurimages. Filmen distribueras av Nordisk Film och har premiär i Sverige den 13 mars 2020.

Som meddelats i en tidigare pressrelease i dag visas på Sundance även Levan Akins flerfaldigt prisbelönade And Then We Danced i sektionen Spotlight. Liksom Amanda Kernell finns Levan Akin på plats på festivalen.

På Sundance får också den amerikanska filmen Downhill av Jim Rash och Nat Faxon – ochmed Will Ferrell, Julia Louis-Dreyfuss och Kristofer Hivju i rollerna – världspremiär. Filmen är en nyversion av Ruben Östlunds Turist. Fox Searchlight producerar och både Ruben Östlund och Erik Hemmendorff är exekutiva producenter till filmen och tänker båda bevista premiären.