Home Nyheter Podd med filmmakare

Podd med filmmakare

0
Podd med filmmakare
Dark Label Productions grundare; Mauricio Molinari

SF Anytime och Dark Label Productions släpper nu en podcast tillsammans med fokus på svensk indie- och genrefilm, där etablerade och nya kreatörer i filmkedjans alla led pratar om sin väg in i branschen. Här ger gästerna anekdoter och tips till andra som vill göra film samt reflekterar över sina äldre produktioner.

Varje samtal följer gästernas resa från när de började älska film till att de faktiskt gjorde sin egen produktion. Intervjun avslutas med tips till framtidens filmmakare och segmentet där en tidigare gäst ställer en fråga. En podd för dig som jobbar eller vill jobba med indie- och genrefilm helt enkelt eller kanske bara höra en annorlunda historia och få bra filmtips!

– I dessa covidtider har jag själv lyssnat på mycket filmpoddar från USA där både veteraner och nya röster på sistone varit väldigt öppna med sina upplevelser inom filmbranschen. Jag saknar dock ett svenskt alternativ, med fokus på genre och indiefilm och där föddes idén med podden. Vännerna på SF Anytime hoppade på snabbt och vi har en otrolig lineup där vissa av gästerna nyligen har gjort sin debutfilm (som Tord Danielsson med Andra sidan, Markus Castro med Ghabe) till Jesper Ganslandt och Björn Stein som har djupa filmbibliotek. Tonen i podden är ärlig, familjär och med mycket självdistans, säger Mauricio Molinari, grundare till Dark Label Productions och den som leder samtalet i de första avsnitten. 

– Vi är otroligt glada och stolta över att få jobba med Dark Label Productions och att få vara delaktiga i denna podd. SF Anytime har en bredd av film – allt från de senaste stora amerikanska filmerna till indiefilm och svenska produktioner. I Sverige har vi oerhört många talangfulla filmskapare och skådespelare och det känns väldigt spännande att få djupdyka i intervjuer med många intressanta människor. Vem visste till exempel att Jesper Ganslandt var nära att regissera projekt med både Robert Pattinson och Will Smith? Vi ser fram emot att alla ska njuta av gästernas filmer i vår filmbutik, säger Jessie Ross Skärvad, Head of Marketing & Sales på SF Anytime. 

Varje vecka släpps ett nytt avsnitt. Redan nu finns tre släppta avsnitt ute. Den som lyssnar blir delgiven en kod (DARKLABEL), som ger 20% rabatt på en valfri hyr-/köpfilm hos SF Anytime (gäller ej bioaktuella filmer). Podden hittar man där poddar finns.

Bekräftade gäster är Jesper Ganslandt (Netflix Snabba Cash), Frida Mårtensson (Sebbe), Tord Danielsson (Andra sidan), Frida Wendel (Spring Uje Spring), David Nzinga (Glaciär), Theo Lindberg (En Underbar Jävla Jul), Alain Darborg (Red Dot), Soni Jorgensen (Kungen av Atlantis, It Takes Two), Jimmy Olsson (Valla Villekulla), Björn Stein (Känn Ingen Sorg, Underworld Awakening), Marinella Angusti (Guldfeber), Markus Castro (Ghabe), Bahar Pars (Sagres), Iga Mikler (Ouaga Girls), Anna Knochenhauer (Ensamma i Rymden) med flera.

Källa: SF Anytime