Home Nyheter Publiksuccé för Micke och Veronica

Publiksuccé för Micke och Veronica

0

Relationskomedin MICKE & VERONICA med David Hellenius och Izabella Scorupco i huvudrollerna har nått 125 361 biobesökare sedan filmens premiär på juldagen. Detta gör MICKE & VERONICA till den svenska film som setts av flest biobesökare under dess fyra första speldagar i år. 

– Det är fantastiskt roligt att ett originalmanus som MICKE & VERONICA lockar folk till biosalongerna över hela Sverige. Det är ett tecken på att svensk film står sig i konkurrensen om biobesökarna, säger Lena Rehnberg, producent.

MICKE & VERONICA är en relationskomedi i skärgårdsmiljö av Staffan Lindberg efter filmsuccéerna En gång i Phuket och Sommaren med Göran. Filmen är julens stora svenska biorelease och hade premiär på över 200 biodukar över hela landet.

Snickaren Micke och läkaren Veronica är båda runt 40 och nykära. De försöker få ihop pusselbitarna i livet med alla barn och ex partners. Med olika bakgrund blir mötet med de nya svärföräldrarna en klasskrock och den underbara sommaren i den bohuslänska skärgården inte riktigt som de tänkt sig.

I huvudrollen som snickaren Micke ser vi David Hellenius som gör sin första huvudroll på bio. Den andra huvudrollen, som läkaren Veronica, spelas av Izabella Scorupco. I övriga ledande roller syns bland andra Suzanne Reuter och Philip Zandén.

Regi och manus Staffan Lindberg.

Producent är Lena Rehnberg, StellaNova Film som även står bakom kritikerrosade långfilmen Monica Z.

Staffan Lindberg, Lena Rehnberg och David Hellenius har samarbetat tidigare med långfilmssuccéerna En gång i Phuket (2012) och Sommaren med Göran (2009).

MICKE & VERONICA spelades in i Bohuslän och Stockholm under sommaren och hösten 2013.

Filmen hade svensk biopremiär över hela landet den 25 december 2014.

Rollista
Micke – DAVID HELLENIUS
Veronica – IZABELLA SCORUPCO
Alicia – SUZANNE REUTER
Björn – CLAES LJUNGMARK
Tommy – PHILIP ZANDÉN
Anki – CECILIA LJUNG
Lars-Åke – DAG MALMBERG
Henrik – PETER ENGMAN
Anna – MALIN ARVIDSSON
Roger – PETER MAGNUSSON
Kari – LISBETH JOHANSSON
Roland – BO G. LYCKMAN
Fanny – MIRA NILSSON-MITCHELL
Alexander – JENS DENEBERG
Stellan – KALLE WESTERDAHL
Med flera

Bakom kameran
Regi & manus: STAFFAN LINDBERG
Producent: LENA REHNBERG
Foto: ANDREAS WESSBERG
Klippning: SOFIA LINDGREN
Production designer: ULRIKA VON VEGESACK
Kostymdesign: ANNA WAHLIN
Maskör: HANNA HOLM
Music Score: JIMMY LAGNEFORS

Filmen produceras av StellaNova Film i samproduktion med Film i Väst, Svensk Filmindustri, TV4 och med stöd från Stiftelsen Svenska Filminstitutet.