Home Nyheter Publiksuccé för TED – FÖR KÄRLEKENS SKULL

Publiksuccé för TED – FÖR KÄRLEKENS SKULL

0

Hannes Holms film om Ted Gärdestad lockar storpublik till biograferna. Filmen om en av Sveriges mest älskade artister och hans dramatiska, kontrastrika och alltför korta liv har sedan premiären för fem dagar sedan setts av över 135 000 personer. Den starka öppningen gör att TED – FÖR KÄRLEKENS SKULL, som är regisserad av Hannes Holm och producerad av StellaNova Film, intar förstaplatsen på Biotoppen. Filmen är samproducerad och distribuerad av Nordisk Film.

”Jag är glad och överväldigad. Det är så härligt att känna hur publiken tar till sig filmen och hjälper till att skapa det ljusa minnet av Ted som varit min förhoppning.” säger Hannes Holm.

Ted Gärdestads makalösa genombrott saknar motstycke i svensk pophistoria. I början av 70-talet greps Sverige av total Ted-feber och hela landet fascinerades av hans glädje, energi, talang och fantastiska låtar. Över en natt blev han Sveriges första riktiga tonårsidol. Filmen är en berättelse om en av vår tids största kompositörer, hans orubbliga relation till brodern Kenneth, till musiken och till livet. Teds livsöde kom att beröra en hel nation. Hans musik har på många sätt definierat svensk pop, med genialiska texter av brodern Kenneth, fyllda med liv, kärlek, smärta och hopp.

Ted spelas av Adam Pålsson och filmen regisseras av Hannes Holm, som senast regisserade succén En man som heter Ove. I övriga roller ser vi bland andra Peter Viitanen, Happy Jankell, Lotta Ramel, Maria Kulle, Jonas Karlsson med flera.

Producenter är Lena Rehnberg, som även producerade den flerfaldigt guldbaggebelönade filmen Monica Z (2013) och Cecilia Forsberg-Becker på StellaNova Film. Filmen produceras i samproduktion med Film i Väst samt Nordisk Film, TV4 och Universal Music Publishing, och med stöd från Svenska Filminstitutet, Norska Filminstitutet samt Nordisk Film & TV Fond.

TED – FÖR KÄRLEKENS SKULL distribueras av Nordisk Film och hade biopremiär över hela landet 3 januari 2018.