Home Filmer på gång Remake av Saltkråkan

Remake av Saltkråkan

0
Remake av Saltkråkan
Tjorven, Båtsman och farbror Melker återvänder i modern tappning i SVT:s nya version av "Vi på Saltkråkan".

SVT har startat en flerårig satsning som de kallar för ”Sveriges Minne”, där ett av projekten inkluderar en nyinspelning av Astrid Lindgrens klassiska tv-serie Vi på Saltkråkan.Till skillnad från många andra av Astrid Lindgrens filmatiseringar bygger inte ”Vi på Saltkråkan” på en bok från början, utan skrevs först som tv-serie och kom ut i bokform senare. 

Den nya versionen av Vi på Saltkråkan kommer att utspelas i nutid men med bevarandet av ”verkets dna” skriver SVT i ett pressmeddelande.

– Vi på Saltkråkan är en skildring av barns ändlösa lek och en kärleksförklaring till skärgården och sommaren. Givetvis är det en konstnärlig utmaning att modernisera en sådan här klenod, men vår förhoppning är att detta kommer att glädja både barn och föräldrar under lång tid framåt, förklarar Eva Beckman, programdirektör SVT.

I dagsläget verkar serien mest vara på idéstadiet, då det ännu inte är känt vem som ska regissera, vilka skådespelare som ska gestalta rollerna eller när den är tänkt att ha premiär.