Home Nyheter Rising Star-vinnaren Filip Berg på plats i Cannes

Rising Star-vinnaren Filip Berg på plats i Cannes

0

Skådespelaren Filip Berg tilldelades Stockholms internationella filmfestivals pris Rising Star 2016 för sin insats i ”En man som heter Ove”.  Nu är han på plats i Cannes för att knyta internationella kontakter.

Filip Berg, född 1986, har studerat vid Adolf Fredriks musikklasser. Han fick sitt genombrott 2004 i filmen ”Hip Hip Hora!” och har sedan dess medverkat i ett stort antal produktioner som resulterade i en nominering till Rising Star 2014. År 2016 tilldelades han Rising Star 2016 för sin insats i ”En man som heter Ove” där han spelar Ove som ung. Juryn imponerades främst av Filips förmåga att med en öppenhet och sårbarhet gestalta sin filmroll. Nu är Filip aktuell med en av huvudrollerna i ”De fredløse” av regissören Henrik Martin Dahlsbakken, som beräknas ha premiär år 2018.

Rising Star är ett pris som tilldelas en skådespelare som gjort utmärkande prestationer på film. Syftet med priset är att lyfta fram begåvade skådespelare tidigt i karriären och bjuda in dem till Stockholms filmfestival där de får chansen att knyta kontakter inom filmbranschen. Såväl Alicia Vikander som Adam Lundgren har tidigare blivit belönade med priset Rising Star.

På fredag 19/5 anordnar Svenska Filminstitutet en presskonferens kl. 13.30 på Scandinavian Terrace, 55 Boulevard de la Croisette där Filip presenteras av presschefen Jan Göransson.