Home Nyheter Rösta på årets bästa film

Rösta på årets bästa film

0
Rösta på årets bästa film
Idag startar omröstningen till Guldbaggens publikpris, svenska folkets eget pris till årets mest populära film. Röstningen sker i samarbete med Aftonbladet, och vinnaren avslöjas på Guldbaggegalan den 23 januari.

Guldbaggens publikpris, som vilat i två år under pandemin, är tillbaka. I samarbete med Aftonbladet kan filmpubliken nu rösta på sin favorit bland årets mest sedda svenska filmer.Omröstningen sker på guldbaggen.aftonbladet.se med start idag, 27 december.I första skedet kan publiken rösta på de 14 mest sedda filmerna från filmåret 2022. Den 9 januari avslöjas vilka tre filmer som går vidare till final, och röstningen fortsätter till och med 19 januari. Under Guldbaggegalan på Cirkus den 23 januari presenteras de tre finalisterna. Den film som fått flest röster sammanlagt (under hela röstningsperioden) tilldelas en Guldbagge.

Filmerna som deltar i Guldbaggens publikpris:

Bränn alla mina brev
Regi: Björn Runge

Dag för dag 
Regi: Felix Herngren

Feed
Regi: Jonannes Persson

Hilma
Regi: Lasse Hallström

Håkan Bråkan
Regi: Ted Kjellsson

Jag är Zlatan
Regi: Jens Sjögren

Kärlek & skilsmässa
Regi: Maud Nycander

LasseMajas detektivbyrå – Skorpionens gåta
Regi: Tina Mačkić

Länge leve Bonusfamiljen
Regi: Felix Herngren

Svart krabba 
Regi: Adam Berg

Tack för senast
Regi: Moa Gammel

Triangle of Sadness
Regi: Ruben Östlund

UFO Sweden
Regi: Crazy Pictures

Ur spår
Regi: Mårten Klingberg

Läs mer om filmerna och rösta här: guldbaggen.aftonbladet.se.

Alla kan rösta på Guldbaggens publikpris en gång om dagen, och de som röstar kan också tävla om fina priser: VIP-biljetter (inklusive hotell) till Guldbaggegalan, Biopass och Guldbagge-merch.Guldbaggegalan äger rum måndagen den 23 januari 2023 på Cirkus i Stockholm och direktsänds i SVT och SVT Play.