Home Nyheter Ruben Östlunds Turist till Toronto

Ruben Östlunds Turist till Toronto

0

Ruben Östlunds nya film Turist har tagits ut till den prestigefyllda sektionen Special Presentations vid Torontos filmfestival. Det meddelades igår på en presskonferens.

En familj åker till alperna för några dagars skidåkning och tid för varandra. Solen skiner och underlaget är perfekt, men en lavin vänder upp och ner på tillvaron när pappa Tomas överger hustru och två barn i en nära-döden-upplevelse. Katastrofen uteblir, men familjen är likväl offer. En instinktiv handling får familjen att ifrågasätta sina roller och pappa Tomas i synnerhet. Semesterns sista dagar blir en prövning för äktenskapet och för Tomas startar en kamp att återerövra sin status som familjefar. I de största rollerna ser vi Johannes Bah Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Clara Wettergren, Vincent Wettergren. För fotot svarar Fredrik Wenzel.

 

Ruben Östlund, född 1974 på Styrsö, är het på den internationella filmarenan just nu. Han har bland många priser vunnit en Guldbjörn (Händelse vid bank) på Berlins filmfestival, Nordiska rådets filmpris (Play), Guldbagge för bästa regi (Play), Coup de Coeur i Quinzaine des Realisateurs i Cannes (Play), flera FIPRESCI-priser, priser på festivaler i Moskva, Tokyo, Bryssel, Mar del Plata, Hamburg och många andra.
Turist är producerad av Erik Hemmendorff och Marie Kjellson, Plattform Produktion i samarbete med  Eurimages, Film i Väst, Rhône-Alpes Cinéma, Société Parisienne de Production, Coproduction Office ApS och Motlys, med stöd av Svenska Filminstitutets förra långfilmkonsulent Lars G. Lindström, Norsk Filminstitutt, Danska Filminstitutet, Nordisk Film & TV Fond, CNC – Cinémas du Monde, BLS – Business Location Südtirol – Alto Adige i samarbete med ZDF/Arte, SVT, CMore, DR och YLE.