Home Filmer på gång Runge regisserar Schulmans bok

Runge regisserar Schulmans bok

0
Runge regisserar Schulmans bok
Björn Runge kommer att regissera filmen Bränn alla mina brev.

Den erkända och prisbelönta regissören Björn Runge kommer att regissera filmen Bränn alla mina brev, baserad på Alex Schulmans succébok med samma namn från 2018. Filmen produceras av SF Studios och förutom regissören Björn Runge kommer även författaren Alex Schulman att vara kreativt inblandad i processen.

Björn Runge är en internationellt erkänd och prisbelönt regissör med filmer såsom The Wife (2017), Mun mot mun (2005) och Om jag vänder mig om (2003). Filmen kommer att vara en dramatiserad bearbetning av Alex Schulmans bok som väver samman tre perspektiv till en berättelse om kärlek och tragedi som överskriver både tid och rum.

-För mig är det här ett passionsdrama. En uppblossande kärleksaffär som får oanade konsekvenser. Det som lockar mig är möjligheten att få gestalta människor som på olika sätt, i olika tider, förhåller sig till ett emotionellt trauma, en eldsvåda ingen försökt få kontroll över, förrän nu. I det här dramat som rör sig mellan olika tider, öppnas ögonblickens svindel mot berättelsens tydliga fond. En perfekt utgångspunkt för mig som regissör, säger Björn Runge, regissör för Bränn alla mina brev.

Alex Schulman är författare och podcastare. Han har förutom Bränn alla mina brev även skrivit ett flertal uppmärksammade böcker, bland andra Skynda att älska (2009) och Glöm mig, som belönade honom med priset Årets bok 2017. Han driver också tillsammans med Sigge Eklund podcasten Alex och Sigges podcast, som är en av Sveriges största podcaster. I vår skriver han och regisserar monologen Tröstrapporter, som Krister Henriksson framför på Dramatens stora scen. 

-Att Björn Runge regisserar Bränn alla mina brev känns fantastiskt. Jag vet att han ränner till London och Los Angeles stup i kvarten och att han är väldigt attraktiv internationellt efter succén med The Wife, så jag är glad att den här svenska historien lockar honom. Bättre betyg kan inte min bok få, att han väljer den i konkurrens med allt annat som kommer i hans väg, säger Alex Schulman, författare till Bränn alla mina brev.

-Schulman är enligt mig en av vår tids starkaste författare. Han har med sina böcker berört en bred publik, och det är inte utan orsak som bok efter bok han levererar blir bästsäljare och också vinner priser. Konkurrensen om filmatiseringsrätten för denna bokrättighet var hård, och jag är otroligt glad över att just vi får göra film på denna fantastiska kärleksberättelse. Att vi dessutom får göra det med Björn Runge vid regissörsrodret är en dröm. Dialogen med Runge och Schulman känns meningsfull. Schulmans känsla för rytm och dialog gör det extra roligt att göra film på Bränn alla mina brev, eller i folkmun BAMB! Jag längtar efter att få presentera den för en svensk biopublik, säger Annika Sucksdorff, Head of Film Production Sweden på SF Studios och producent för filmen.

SF Studios förvärv av rättigheterna till Bränn alla mina brev är ett viktigt steg i SF Studios strategi att göra film av starka berättelser med lokal förankring.