Första svenska Netflix-filmen

0
Första svenska Netflix-filmen, action-thrillern Red Dot.
Första svenska Netflix-filmen, action-thrillern Red Dot.

Idag tillkännagav Netflix sin första svenska Netflix-film, action-thrillern Red Dot, som kommer att produceras av SF Studios. Red Dot kommer att lanseras exklusivt på Netflix globalt. Alain Darborg kommer att regissera filmen och han är också manusförfattare tillsammans med Per Dickson. 

Red Dot är en action-thriller som utspelar sig i svenska fjällen. Filmen handlar om ett par i 30-årsåldern, David och Nadja, som har det kämpigt med sitt äktenskap. När det visar sig att Nadja blivit gravid gör de ett försök att återknyta bandet dom emellan genom att bege sig upp till svenska fjällen för att vandra. Men efter att ha kommit i schism med två lokala jägare förvandlas snart deras romantiska semester till en mardröm. Snart överraskas paret av en röd prick från ett lasersikte mot deras tältvägg och dom tvingas fly ut i den karga vildmarken. Helt isolerade i de massiva bergen, förföljs dom nu av hänsynslösa skyttar. Men under den sadistiska jakten, kommer även deras förflutna historia ikapp dom.

Alain Darborg är regissör för Red Dot och han har tidigare regisserat SF Studios produktioner såsom thrillerserien Alex. Han har utvecklat och skrivit manus till filmen tillsammans med Per Dickson.

-Jag hade precis fått reda på att jag skulle bli pappa när vi var ute och vandrade i svenska fjällen. Det kändes överväldigande och helt fantastiskt. Och då tänkte jag som alla andra tänker: ”Tänk om en galning med jaktgevär börjar skjuta på oss.” Så föddes idén till Red Dot. En action-thriller om rädslan över att bli förälder (och att bli skjuten i huvudet). Ambitionen är att göra en film med hög fart och spektakulära scener, säger Alain Darborg, regissör och författare till Red Dot.

Red Dot kommer att produceras av SF Studios och producent Niklas Larsson. SF Studios producerar också för tillfället Netflix orginalserie Snabba Cash.

-Det känns så kul att få göra detta med Alain Darborg och Per Dickson. Jag älskar verkligen genrefilm och när de presenterade manuset till Red Dot så kände jag direkt, att denna film måste vi bara göra. Alain har en fenomenal förmåga att få en att vilja gömma sig bakom en kudde samtidigt som man inte kan sluta titta. Att dessutom få chansen att göra den första svenska Netflix-filmen för en global publik känns fantastiskt, säger Niklas Larsson, producent på SF Studios.

Idag tillkännagav även Netflix sin första norska Netflix-film Cadaver, som produceras av produktionsbolaget Motion Blur och även kommer att lanseras exklusivt hos Netflix globalt. Netflix meddelande ytterligare att de köpt rättigheterna till danska filmen Shadows In My Eyes, som produceras av Miso Film och kommer att distribueras av SF Studios på bio i Danmark innan Netflix globalt lanserar filmen utanför den danska marknaden.

– Vi är glada att kunna ta detta spännande steg att kunna erbjuda våra nordiska medlemmar mer lokalt innehåll och samtidigt få möjlighet att dela fantastiskt innehåll från Norden till våra övriga medlemmar globalt. Dessa tre filmer är alla unika på sitt sätt, starka genrefilmer med fängslande handlingar som skapas av begåvade kreatörer. Tillsammans bildar de ett starkt paket med olika genrer som visar upp den mångsidighet och höga kvalitet som finns hos nordiska filmer, säger Lina Brouneus, Director of Licensing and Co-Productions Netflix Northern Europe.