Home Nyheter SF Bio får konkurrens av ny biokedja

SF Bio får konkurrens av ny biokedja

0

En ny aktör ger sig in i leken och öppnar biosalonger för att konkurrera med SF Bio. Målet är toppmodernitet, kvällsumgänge – och mer film till folket.

Bolaget Nordisk Film storsatsar i Sverige och vill öppna flera biografer i Stockholm.
Deras samarbetspartner? Farsta centrums ägare Atrium Ljungberg. De närmaste kommande åren öppna biografer i Uppsala och Malmö. I framtiden finns ambitioner att också öppna salonger i Stockholm, Göteborg och på flera andra större orter.

– Biomarknaden växer och vi tror verkligen på dess framtid. Vi vill öka utbudet till den svenska publiken, med toppmoderna salonger och möjligheterna att uppleva den sociala samlingspunkten som biograferna utgör, säger John A Tønnes till DN.

Han berättar att Nordisk Film närt planer på en svensk etablering under en längre tid. Satsningen möjliggörs genom ett samarbete med fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, som bygger biograferna. I Gränbystaden, Uppsala, planeras en biograf med fem salonger (öppning i slutet av 2018), och på handelsplatsen Mobilia i Malmö planeras fem salonger stå färdiga senast våren 2020.

Nordisk Film ger sig i Sverige in på en biomarknad som domineras till åttio procent av i första hand SF Bio, samt Svenska Bio. John A Tønnes anser att konkurrensen är nyttig, att den kan pressa branschen till ökad kvalitet. Inom den kommande femårsperioden vill Nordisk Film driva mellan fyra och tio biografer i Sverige.

Källa: DN