Home Nyheter SF Studios i storsatsning

SF Studios i storsatsning

0
SF Studios i storsatsning
Allison Williams spelar en av huvudrollerna. Bild: Wikimedia Commons

I februari startar SF Studios inspelningen av sin första engelskspråkiga långfilm, HORIZON LINE, där huvudrollerna spelas av filmstjärnorna Allison Williams och Alexander Dreymon och regisseras av den prisbelönte svenske regissören Mikael Marcimain.

Horizon Line är en actionladdad thriller om ett före detta kärlekspar som återses efter flera år, i samband med en god väns bröllop. När de ska åka ett litet flygplan till bröllopet på en tropisk ö i Indiska oceanen, drabbas deras pilot av en hjärtattack och dör. Ensamma och vilsna ovanför havet tvingas de flyga det skadade planet och hitta land innan bränslet tar slut…

“Jag är oerhört glad och stolt över att få producera SF Studios första engelskspråkiga film med en av Sveriges mest begåvade regissörer och två så talangfulla skådespelare som Allison Williams och Alexander Dreymon. Manuset av Josh Campbell och Matt Stuecken är bland det mest nervkittlande jag läst och det kommer att bli en mycket spännande resa”, säger Fredrik Wikström Nicastro, Producent och SVP International Production på SF Studios.

Den amerikanska skådespelerskan Allison Williams är mest känd för sin hyllade rolltolkning i Jordan Peele’s Oscar vinnande skräckfilm GET OUT från 2017 och hennes roll som Marnie Michaels i HBO dramakomediserie GIRLS. Tyskfödde Alexander Dreymon fick sitt stora genombrott i Netflix-serien THE LAST KINGDOM. Han har även haft roller i den Emmy-belönade serien AMERICAN HORROR STORY: COVEN, samt i filmdramat RESISTANCE som utspelar sig under andra världskriget.

Regissören Mikael Marcimain har tidigare gjort uppmärksammade filmer och tv-serier såsom CALL GIRL, GENTLEMEN, LASERMANNEN och UPP TILL KAMP. För CALL GIRL vann Marcimain den internationella kritikerorganisationen FIPRESCIs debutantpris på filmfestivalen i Toronto 2012 och den nominerades till nio Guldbaggar varav den vann tre.

HORIZON LINE är den första filmen i SF Studios strategi att, utöver lokal produktion av film och tv-serier, producera engelskspråkiga filmer för en internationell marknad med nordisk talang. Andra filmer under utveckling är en amerikansk re-make på den Oscar nominerade bok- och filmsuccén EN MAN SOM HETER OVE med Tom Hanks i huvudrollen och I AM VICTOR som är baserad på en kommande bok av den framgångsrika norska kriminalförfattaren Jo Nesbø, med Baltasar Kormakur som regissör. 

– Vi glädjer oss enormt över att vi under samma år som vi firar 100 år som filmbolag gör internationell comeback. Många av de filmer som vi gjorde under stumfilmstiden på 20-talet riktade sig till en internationell publik, precis som det kommer att vara med HORIZON LINE. Det är ett stort och viktigt steg i vår ambition att bli en ledande filmstudio i Europa, säger Michael Porseryd, vd för SF Studios.

Inspelningen av HORIZON LINE kommer att påbörjas i februari på Mauritius i Indiska Oceanen för att sedan flytta till Dublin på Irland och avslutas i berömda Pinewood Studios utanför London. Filmen är utvecklad, producerad och finansierad av SF Studios med producent Fredrik Wikström Nicastro (BORG, SNABBA CASH) i spetsen. SF Studios kommer att distribuera filmen i Norden och STX International hanterar internationell försäljning och distribution. Redan nu är det klart att filmen kommer att få en stor biolansering i USA. Filmens manus är skrivet av Josh Campbell och Matt Stuecken, tidigare mest kända för sitt manus till storsuccén 10 CLOVERFIELD LANE, en science fiction-thriller från 2016.