Hem Nyheter SF Studios vd Jonas Fors avgår

SF Studios vd Jonas Fors avgår

0

Missnöjet ska ha börjat när SF Studios 2013 köpte produktionsbolaget Tre Vänner, något vi skrivit om tidigare här på Filmbransch.se, där Jonas Fors då var vd, men efter förvärvet alltså intog vd-positionen på SF Studios.

Ledningen, med Jonas Fors i spetsen, anklagas för att vara girig, svinigt grabbig och sexistisk. Det har rapporterats om allt från fester på lyxyachten ”Naughty by Nature” för en halv miljon i veckan till kvällar med lättklädda tjejer och dyr skumpa på klubben ”VIP Room” i Cannes.

– Det råder en i grunden hård machokultur, där det exempelvis är helt okej att skryta om att man hyr eskortflickor. Om man är kvinna eller lite medveten så är det svårt att acceptera när det skojas på det sättet, säger en kvinna som lämnat bolaget till SVT.

Den hårda kritiken mot ledningen på SF Studios har nu fått konsekvenser för vd Jonas Fors. Under fredagseftermiddagen meddelar ägarna Bonnier att han avgår.
– Som huvudägare har vi från Bonniers sida kommit till slutsatsen att det inte längre finns förutsättningar för Jonas Fors att framgångsrikt leda SF Studios, kommenterar Ulrika Saxon som representerar Bonnier i styrelsen för SF Studios.

Nu tillsätts en undersökning av extern part för att få en klar bild av företagets arbetsmiljö. Frida Westerberg, operativ chef och vice vd, går in som tillförordnad vd för SF Studios.

Källa: Resumé