Statister sökes till ”Maskineriet”

0
Bild: Viaplay | Kristoffer Joner i norska tv-serien
Bild: Viaplay | Kristoffer Joner i norska tv-serien "Maskineriet". Pressbild.

På färjan mellan Norge och Sverige utspelar sig den nya thrillerserien ”Maskineriet”, med norska skådespelaren Kristoffer Joner i huvudrollen. Regissör är Richard Holm, som tidigare har gjort bland annat ”Heder”, ”Johan Falk” och ”Gåsmamman”. Nu söks statister via branschsidan www.filmcafe.se.

Serien handlar om Olle, spelad av Joner, som vaknar upp på färjan till Strömstad dagen efter en jobbkonferens. Bredvid sig har han en påse kontanter, en pistol och en mössa – men inget minne av vad som har hänt.

-Huvudkaraktärerna är helt vanliga människor som många kan känna igen sig i. Inga erfarna poliser som brukar vara fallet i den här typen av serier. Handlingen kretsar kring vanligt folk som blir satta under extrem press i farliga situationer. Det skulle kunna vara du själv eller din granne”, säger Richard Holm i ett pressmeddelande.

Övriga roller spelas av Julia Schacht, Rune Temte och Björn Sundquist men även svenska skådespelare som Anastasios Soulis, Jakob Eklund och Angela Kovacs. ”Maskineriet” har premiär på Viaplay nästa år.