Netflix nya svenska originalserie

0
Lisa Langseth regisserar ”Kärlek & anarki”. Foto: Netflix

Lisa Langseth regisserar Netflix nya svenska originalserie. Serien, som har fått titeln ”Kärlek & anarki”, är skriven av bland andra Alex Haridi och Langseth och produceras av FLX. Inspelningen är planerad i börja i januari och roller söks på branschsidan www.filmcafe.se

Netflix har beställt en ny svensk originalserie som Lisa Langseth regisserar. Serien, som är på åtta avsnitt, har fått titeln ”Kärlek & anarki” och produceras av FLX, samma produktionsbolag som gjorde ”Störst av allt”.

I ett pressmeddelande skriver Netflix följande om handlingen: ”Serien kretsar kring Sofie, en karriärdriven konsult och gift tvåbarnsmamma. När Sofie får i uppdrag att modernisera ett anrikt bokförlag träffar hon den yngre it-teknikern Max, och en oväntad lek tar vid. I smyg börjar Sofie och Max utmana varandra att göra saker som ifrågasätter sociala regler. Det börjar oskyldigt, men i takt med att leken blir allt mer vågad, får den också oanade konsekvenser.”

Lisa Langseth har tidigare gjort filmerna ”Till det som är vackert”, ”Hotell” och ”Euphoria”. Bland manusförfattarna för ”Kärlek & anarki” finns Alex Haridi, som tidigare skrivit ”Blå ögon” och ”Äkta människor” och som var avsnittsförfattare på ”Störst av allt”.

”Kärlek & anarki” är den tredje svenska originalserien som Netflix beställt. Först ut var ”Störst av allt”, som hade premiär i april.

I juni bekräftades att SF Studios producerar en serie på sex avsnitt som utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i Jens Lapidus ”Snabba Cash”-trilogi.

Serien, som har planerad inspelningsstart 2020, har Lapidus utvecklat tillsammans med manusförfattaren Oskar Söderlund. Producent är Nicklas Wikström Nicastro, som tidigare, bland mycket annat, producerat ”En man som heter Ove”.