Home Nyheter Statister till actionkomedi

Statister till actionkomedi

0
Statister till actionkomedi
Inspelningsstart för actionkomedin Ett sista race med David Hellenius och Malin Åkerman.

Inspelningsstart för actionkomedin Ett sista race med David Hellenius och Malin Åkerman

I veckan börjar inspelningen i Västra Götaland av Ett sista race i regi av Edward af Sillén. Statister söks bl.a. via branshsidan www.filmcafe.se. En komedi för hela familjen som utspelar sig en actionfylld bilracingvärld med manus skrivet av Edward af Sillén, David Hellenius och Lars Vasa Johansson. I huvudrollerna ser vi David Hellenius, Elsa Öhrn och Malin Åkerman. SF Studios, Stefan H. Lindén, producerar i samproduktion med Film i Väst, CMore/TV4, Filmpool Nord med stöd av Svenska Filminstituet. Beräknad biopremiär juldagen 2023.

David Hellenius och Elsa Öhrn (Vinterviken) spelar far och dotter. Rollen som mamma och exfru spelas av Hollywoodstjärnan Malin Åkerman (En del av mitt hjärta, Billions, Rock of Ages).Den stjärnspäckade ensemblen består även av Jonas Karlsson, Johan Glans, Johan Ulvesson, Peter Dalle, Sara Soulie, Ola Forssmed, Sissela Kyle och Malte Gårdinger.

Ett sista race berättar historien om streetracing-legenden Dennis (David Hellenius), som levt hela sitt liv på fel sida om lagen. Efter att ha försummat sitt äktenskap och varit frånvarande större delen i sin 16-åriga dotter Hannas (Elsa Örhn) liv har Dennis bestämt sig för att börja leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna ska delta i ett race med sin nya kille Charlie (Malte Gårdinger). För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans ex-fru Tove (Malin Åkerman) ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige.

Filmen regisseras av Edward af Sillén, som haft stora publikframgångar med sina senaste filmer, regidebuten En del av mitt hjärta (2019) och som manusförfattare för En underbar jävla jul(2015). Han är också en av landets mest anlitade regissörer och manusförfattare för otaliga teateruppsättningar, musikaler och underhållningsprogram, nu senast aktuell med Malmö Operans hyllade uppsättning av Så Som i Himmelen samt pjäsen ART med Johan Rheborg.

– Jag drivs alltid av en enorm lust att göra saker som de svenska biljettköparna inte fått se förut – och har länge gått med en hemlig dröm att göra en storslagen svensk bilactionkomedi. Så jag har samlat vad jag upplever är en riktig drömcast, och ett magiskt team runt mig. Det är bara att tuta och köra!, säger Edward af Sillén, regissör och manusförfattare.

Manus är skrivet av Edward af Sillén, David Hellenius och Lars Vasa Johansson och är inspirerat av den norska framgångsrika filmserien Börning (2014, 2016, 2020), som också är en bilactionkomedi. Den folkkära komikern, skådespelaren och programledaren David Hellenius spelar även den manliga huvudrollen Dennis.

– Det ska bli så kul att sätta igång att spela in Ett sista race. Det kommer bli underhållning för hela familjen, vilket är precis det jag vill ha när jag går på bio”, säger David Hellenius.

Den internationellt erkända stjärnan Malin Åkerman spelar rollen som Dennis exfru i filmen och återvänder därmed till svensk film och samarbete med Edward af Sillén. Förra gången de arbetade tillsammans var på musikalfilmen En del av mitt hjärta (2019).

– Ett Sista Race är verkligen en hyllning till bilactionkomedin. Med Edward som regissör, fantastiska skådespelare, storslagna stunt-scener och ett otroligt underhållande manus så känner jag att vi har de bästa av förutsättningarna för att skapa en oförglömlig filmupplevelse för biopubliken, säger Stefan H. Lindén, producent på SF Studios.

Denna vecka startar den omfattande inspelningen av filmen i Västra Götaland för att sedan fortsätta i Norrbotten. Bilactionscenerna kommer att spelas in i Sverige med internationellt stunt- och VFX-team.

SF Studios är producenter och distribuerar filmen i Norden. Filmen samproduceras med C More/TV4, Film i Väst, Filmpool Nord och med stöd från Svenska Filminstitutet. REinvent hanterar internationell försäljning.

Filmen beräknas ha biopremiär i Sverige på juldagen 2023 följt av en lansering internationellt och på C More/TV4.

Källa: Pressmeddelande från Film i väst