Home Filmer på gång Statister till SVT:s julserie

Statister till SVT:s julserie

0
Statister till SVT:s julserie
Äntligen! har premiär julen 2022 i SVT.

I SVT:s julserie ”Äntligen!” gör Peter Dalle, Ulla Skoog, Johan Ulveson, Lena Endre, Claes Månsson och Suzanne Reuter huvudrollerna. Nu söks statister via branschsidan www.filmcafe.se.

SVT bekräftar nu julens tv-satsning. ”Äntligen!” är en miniserie på fyra avsnitt baserad på romanen och sedermera serien ”Stockholm” av Noa Yedlin. Peter Dalle, Ulla Skoog, Johan Ulveson, Lena Endre, Claes Månsson och Suzanne Reuter ska spelar huvudrollerna, medan Martin Persson regisserar efter ett manus av Jonna Bolin-Cullberg och Lisa Östberg. Inspelningen är planerad att börja i mars. 

”Äntligen!” utgår från premissen att rollfiguren Jacob Widman ska ta emot Nobelpriset i ekonomi – problemet är att han är död.  Hans bästa vänner ställs därmed inför ett dilemma: Ska Jacob minnas som en ekonomiprofessor eller en ekonomiprofessor som också fick Nobelpriset?

SVT skriver: ”Som ett kvitto på deras vänskap bestämmer de sig för att ”hålla honom vid liv” fram till den stora dagen, men det visar sig snart att var och en också har egna motiv som bubblar upp till ytan.”

ITV Studios Sweden Drama producerar ”Äntligen!” I en samproduktion med SVT och Film Stockholm. Exekutiv producent på SVT är Peter Zell.