Home Nyheter Skådespelare och statister till långfilmen Sophelikoptern

Skådespelare och statister till långfilmen Sophelikoptern

0

Det är en enkel berättelse om tre ungdomar som ska frakta ett gammalt väggur till mormor, men filmen är också en roadmovie på romani chib; en resa genom välfärdssamhället Sverige där alla inte känner sig hemma.

”Sophelikoptern” börjar spelas in i juli i Boden, Harads, Stockholm och längst E4:an. Den beräknas vara klar för biopremiär våren 2015. Huvudrollsinnehavarna, som talar både romani och svenska, är i tjugoårsåldern och har ingen tidigare erfarenhet av film. Jan Blomgren hoppas att filmen ska kunna resa utomlands.

– Det finns mellan 14-18 miljoner människor i Europa som pratar romani. Det ska bli spännande med distributionen där, att se hur vi ska kunna nå dem.

Filmen kommer att präglas av underfundig humor och ett tablåliknande upplägg.

– Vi hoppas att filmen ska väcka diskussion. Dels genom ämnet, romerna är en av de största minoriteterna i Europa och utsatta för ett enormt utanförskap. Och dels för att filmen kommer att bli ett spännande konstverk i sig. Sedan får vi se hur rasistsajterna reagerar, säger Jan Blomgren.

Bakom filmen står också etablerade Bob film, som på senare tid producerat ”Tillbaka till Bromma” och Ulf Malmros kommande ”Min så kallade pappa”.

Är du sugen på att vara med? Nu rollbesätts Sophelikoptern på Filmcafe.se.