Home Nyheter Stiftelse till Michael Nyqvists minne

Stiftelse till Michael Nyqvists minne

0

Skådespelare från Sverige och USA går in i en stiftelse med Michael Nyqvists grundläggande vision som mål: att använda skådespelarkonsten som konfliktlösare.

Michael Nyqvists stiftelse för främjande av skådespelarkonst som enande kraft aviserades för första gången i Michael Nyqvists dödsannons i Dagens Nyheter i lördags. Stiftelsen är under bildande och ska inom kort definiera verksamheten och stadgarna. Till talesperson har familjen utsett Thomas Perlmann, professor vid KI och vän till Michael Nyqvist sedan tonåren:

– Michael Nyqvist brann så starkt för skådespeleriet, både sitt eget och andras. Han hade också en otrolig livsglädje och sade många gånger under det senaste året att han inte kände sig färdig, vare sig med livet eller med sitt konstnärskap. Den här stiftelsen är ett sätt att låta Mickes gärning leva vidare i en form som hans fru, hans barn och nära vänner tror att han själv hade önskat, säger Thomas Perlmann till DN.

Sannolikt kommer stiftelsen att dela ut stipendier eller på annat sätt stödja och uppmärksamma personer som verkar i Michael Nyqvists anda.

Källa: DN