Succé för Min pappa Marianne

0
Stillbildsfoto: Gus Kaage/Film i Väst. Rolf Lassgård och Hedda Stiernstedt inför inspelningsstart. Pressbild från Nordisk film.
Min pappa Marianne har gått rakt in i hjärtat hos biopubliken och är etta på Biotoppen! Filmen har hittills lockat totalt 50 274 biobesökare och visades under premiärhelgen på 264 biografer över hela landet.

– Reaktionerna har varit överväldigande och vi är enormt glada över mottagandet – det finns inget finare än en glad och berörd publik, säger producent Charlotta Denward.

MIN PAPPA MARIANNE är en feelgood-berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är.Huvudrollerna spelas av Hedda Stiernstedt, Rolf Lassgård, Lena Endre och Klas Wiljergård. Filmen är regisserad av Mårten Klingberg. Producent är Charlotta Denward, Avanti Film.För manus svarar Ida Kjellin och Daniel Karlsson, fritt efter Ester Roxbergs bok ”Min pappa Ann-Christine” och ett manus av Cilla Jackert.Filmen hade premiär den 21 februari över hela landet.

Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som inte kände vare sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde. En varm feelgood-berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är.

I rollerna
Hedda Stiernstedt – Hanna
Rolf Lassgård – Lasse/Marianne
Lena Endre – Eva
Klas Wiljergård – David
Nour El Refai – Aisha
Kajsa Ernst – Helga
Ralph Carlsson – Kyrkoherden
Vilhelm Blomgren – Jonathan 
Mårten Klingberg – Fromell
med flera