Home Nyheter Svensk filmfotograf i Hollywood

Svensk filmfotograf i Hollywood

0

Den svenske filmfotografen Martin Ahlgren fortsätter filma uppmärksammade TV-serier i Hollywood. Han fotograferade 11 av 13 avsnitt i säsong tre av Emmy-nominerade ”House of Cards” och nu är det dags att filma säsong två av Daredevil.

– Jag tyckte om första säsongen av ”Daredevil” och ser det här som en möjlighet att få göra någonting annorlunda. Det har varit kul hittills. Väldigt annorlunda från ”House of Cards”, helt klart! säger Martin Ahlgren i ett mail till MovieZine.

Men hur hamnade en kille från Åkersberga bakom kameran på en av TV:s mest omtalade dramaserier?

– Förra året gjorde jag en serie som heter ”Power” och det var det första projektet där jag faktiskt jobbade en hel säsong med en TV-serie. En av regissörerna där hade jobbat med ”House of Cards”, så jag uttryckte att jag var intresserad, och han slängde in mitt namn i mixen, förklarar Martin för MovieZine.

Mer om arbetet bakom kameran på House of cards kan du läsa om här.