Home Nyheter Svensk Filmindustri och StellaNova Film i nytt samarbete

Svensk Filmindustri och StellaNova Film i nytt samarbete

0

Svensk Filmindustri (SF) inleder ett nytt samarbete med producenten Lena Rehnberg och hennes produktionsbolag StellaNova Film.

Samarbetsavtalet löper på tre år och innebär att SF distribuerar StellaNova Films alla nya filmproduktioner i Norden samt ansvarar för försäljningen av filmrättigheterna på den internationella marknaden under denna period.

Lena Rehnberg och StellaNova Film har producerat flera av de senaste fem årens svenska filmsuccéer, senast MONICA Z som blev den mest besökta svenska filmen på biograferna under 2013 och som dessutom har blivit en stor framgång på DVD och Blu-ray.

“Det skall bli väldigt spännande att fortsätta och utveckla mitt samarbete med SF. De är mycket ambitiösa med sina framtidsplaner och har många professionella medarbetare på både produktions- och distributionssidan. Dessutom är de mycket inspirerande att samarbeta med, så jag är mycket glad”, säger Lena Rehnberg.

“Lena Rehnberg och hennes bolag StellaNova Film har en stark position som oberoende filmproducent som under flera år producerat framgångsrika filmer. Det senaste och tydligaste exemplet är MONICA Z som vi är jätteglada över att ha fått jobba med. Det känns självklart väldigt roligt att vi nu kan fortsätta att utveckla och förstärka vår relation med Lena och StellaNova Film och representera hennes filmer i Norden och internationellt”, säger Jonas Fors, VD på Svensk Filmindustri.

Den första filmen inom ramen för det nya samarbetet är den romantiska komedin SISTA CHANSEN (arbetstitel) som får biografpremiär till julen 2014. Filmens huvudroller spelas av Izabella Scorupco och David Hellenius. För regi står Staffan Lindberg och Lena Rehnberg är producent.

Källa: Svenska Filminstitutet