Home Nyheter Svensk kortfilm i tävlan på Berlins Filmfestival

Svensk kortfilm i tävlan på Berlins Filmfestival

0

Victor Lindgrens film Kometen är som enda svenska kortfilm uttagen till tävlan på Berlins filmfestival i sektionen Berlinale Shorts.

– Det känns sjukt kul att just den här filmen får en fin start. Den berättar en viktig historia om att måsta fly sitt hemland, över Medelhavet, till ett kallt och stängt Europa. Den är gjord med små medel och mycket vilja av många engagerade människor, säger Victor Lindgren.

Kometen är en tolkning av författare Melker Garays novell med samma titel. Victor Lindgren har skrivit manus till filmen och skådespelareAbdi Aziis har varit viktig för arbetet med gestaltningen.

– Jag är otroligt glad att jag lärt känna Abdi. Han har inspirerat mig att skriva den här historien eftersom han själv gjort en liknande helvettestripp från Somalia till Sverige, p g a hans sexuella läggning. Jag hoppas den här filmen kan belysa hans situation och lyfta flyktingfrågan, speciellt HBTQ-flyktingar som idag ofta blir marginaliserade, säger Victor.

Kometen är producerad av Therese Högberg på Bautafilm AB i samproduktion med Melker Garay/MBG International AB. Med stöd av Film i Västerbotten.

Victor Lindgren tävlade senast på Berlin filmfestival 2013 där han prisades med en Teddy Award för den uppmärksammade kortfilmen Ta av mig med Jaana Bringlöv Ekspong och Björn Elgerd.

Kometen får sin premiär i svenska programmet på Göteborgs filmfestival (27 januari – 8 februari) där omkring 60 nya svenska kortfilmer premiärvisas.

Kometen // The Comet (Teaser) from Bautafilm AB on Vimeo.