Home Nyheter Måste gitt i tävlan på Rotterdams filmfestival

Måste gitt i tävlan på Rotterdams filmfestival

0

Ivica Zubaks film Måste gitt tävlar i Big Screen Competition på Rotterdams filmfestival – en av Europas främsta festivaler.

Måste gitt har tagit den svenska publiken och kritikerkåren med storm. Nu fortsätter filmen skörda framgångar även utanför Sverige. Tillsammans med sju andra filmer har Måste gitt valts ut för att tävla om Big Screen Award som delas ut på Rotterdams internationella filmfestival. Vinnaren får 15 000 euro och holländsk distribution av filmen.
– Det är självklart kul och hedrande att vår film är med och tävlar om den här utmärkelsen! Det är mycket humor i Måste gitt och det ska bli väldigt spännande att se om det går igenom duken även hos holländarna. Vi hoppas på vinst så att filmen får holländsk distribution och kan ”gitta” ut i Europa, säger Abbe Hassan, producent och Ivica Zubak, regissör.

Måste gitt har regisserats av Ivica Zubak och producerats av Abbe Hassan. Ivica Zubak och Abbe Hassan driver tillsammans produktionsbolaget Indian Summer Film. Samproducenter för filmen är Film Väst och Ljud & Bildmedia.

Måste gitt hade premiär på biografer över hela Sverige den 6 januari. I Sverige distribueras filmen av TriArt Film.

Rotterdams filmfestival pågår mellan den 25 januari och den 5 februari. Läs mer om de nominerade i Big Screen Competition.