Home Nyheter Svensk premiär – Betyg Eskil och Trinidad

Svensk premiär – Betyg Eskil och Trinidad

0

En blandning av treor och fyror ger Stephan Apelgrens barnfilm Eskil och Trinidad årets hittills högsta genomsnittsbetyg – 3,26.

Stephan Apelgrens Eskil och Trinidad handlar om Eskil som slits mellan lojaliteten till sin norrländska pappa med hockey-ambitioner och sin längtan efter att få träffa sin mamma i Köpenhamn. När så Eskil möter originalet Trinidad som bygger en båt för att segla till Karibien öppnas oväntade dörrar…

Eskil och Trinidad är producerad av Sonet Film och distribueras av SF.

Omdömen: ett gott hantverk med fint foto och väldigt bra manus; en familjefilm med tuggmotstånd; fyndet Linus Oscarsson är fullkomligt lysande och trovärdig; allvaret får ta plats men skymmer aldrig horisonten helt; tar barn på allvar; en modern saga.

Camilla Larsson, Helsingborgs Dagblad, sätter en fyra i betyg:
”Eskil och Trinidad utsågs häromdagen till bästa europeiska barnfilm av European Children’s Film Association. Det förtjänar denna mångbottnade och nyanserade berättelse om längtan, kärlek och saknad. Om styrka, tro och mod. Inte inlindad i sockervadd och tvångsmässigt kryddad med hurtiga och taskiga skämt utan rakt upp och ner berättad med allvar och humor, i rätt kombination. Precis som livet. Sorgligt ibland, roligt ibland, kämpigt rätt ofta.”

Filmen får många treor och fyror men Mårten Blomkvist i DN ger den bara en tvåa:
”Inte mycket i den här filmen kommer någonstans. Barnfilm är den genre där flest halvfärdiga manus går till produktion och Eskil och Trinidad är ett typiskt exempel.”

Genomsnittsbetyg: 3,26

Läs mer

Eskil och Trinidad (Svensk Filmdatabas)
Betygsindex svenska filmer