Svensk premiär – Betyg Vittra

0

Zombiefilmen Vittra lanseras som första svenska film i den genren som får biografvisning. Filmen lyckas inte riktigt övertyga kritikerna och genomsnittsbetyget blir 1,65.

Zombiefilmen Vittra av Sonny Laguna och Tommy Wiklund lanseras som första svenska filmen i den genren på bio. Handlingen är förlagd till ett till synes obebott hus långt ute i skogen dit Albin tar med flickvän och polare för en weekend av reunion och party. Men underjordens varelser, varelser som kan sluka dig med en enda blick, är inte glada över besöket.

Omdömen: Riktigt läskigt; amatörmässig stöld; zombiesplatter utan självironi; banal och utan gnista; splatterskräckis utan krusiduller.

Vittra är producerad av Stockholm Syndrome Film och distribueras av Studio S Entertainment.

Mycket blod men ganska låga betyg av kritikerna. Bäst betyg – en fyra – ger Ronnit Hasson i Expressen, som tycker att Vittra är ett riktigt nervpiller och ger rådet att inte se filmen ensam: ”Regissörduon Sonny Laguna och Tommy Wiklund vet hur man behåller spänningen och undviker trista upprepningar.”

Inte lika nöjd är Jan Lumholdt i Svenska Dagbladet som tycker att Vittra bara är värd en etta: ”Spiken i ettan sätts till slut av den brist på självkritik som genomsyrar Vittra. Den tar sig på kolossalt allvar och blir faktiskt tråkig. Inte bra alls. Än värre är filmare som skyller på döda regissörer och ser underprestation som dygd. Allra värst är nog kännare som kör standarden i botten genom att nöja sig med så förbannat lite och inte kräva mera. Särskilt mera än detta eviga myckna blod. ”

Genomsnittsbetyg=1,65

Filmen har gjorts av medlemmar på branschsajten Filmcafe.se. Här kan ni läsa mer om svensk zombiefilm på bio.

Källa: SFI