Tomas Bolme gör rösten till gallernas hjälte ASTERIX

0

Tomas Bolme lånar ut sin röst till gallernas egen superhjälte Asterix i den kommande animerade filmen ASTERIX – GUDARNAS HEMVIST. Han har sällskap av Allan Svensson, som gör rösten till hans bäste vän, den storväxte Obelix.

Övriga röster görs av bland andra Claes Månsson, Andreas Nilsson, Björn Gedda, Kim Sulocki, Lizette Pålsson, Johan Hedenberg och Per Eggers.

Svensk premiär onsdagen den 1 april över hela landet.
Filmen kommer visas i både 2D och i 3D.

*****

Om Asterix
Asterix var ursprungligen en fransk tecknad serie i ett magasin, skapad 1959 av René Goscinny (1926-1977) och Albert Uderzo (född 1927).

Det första Asterix-albumet kom ut 1961 och såldes i 6000 exemplar. Tio år senare kom det sjuttonde albumet, Asterix – Gudarnas hemvist, som såldes i drygt en miljon exemplar! De totalt 35 albumen har översatts till mer än 110 språk och sålts i över 355 miljoner exemplar över hela världen.

De animerade filmerna samt live action-filmerna om Asterix har totalt lockat över 100 miljoner besökare till biograferna.

Om ASTERIX – GUDARNAS HEMVIST
Julius Caesar har bestämt sig för att bli av med de okuvliga gallerna en gång för alla. Eftersom hans armé inte har lyckats rå på dem hittills beslutar han sig för en ny strategi: att bygga en högmodern civilisation utanför gallernas grindar! Ett nytt Rom – Gudarnas hemvist – ska tvinga Asterix och hans vänner att antingen anpassa sig till den romerska kulturen eller att flytta. Trots att Asterix och Obelix gör allt för att stoppa bygget börjar romerska medborgare flytta in. När de till på köpet gör utflykter till gallernas by utbryter kaos. Ska Caesar slutligen avgå med segern?

Filmen bygger på seriealbumet Asterix – Gudarnas hemvist av René Goscinny och Albert Uderzo.
Regi: Louis Clichy och Alexandre Astier