Home Webb-tv Trailer Trailer för Utvandrarna

Trailer för Utvandrarna

0
Trailer för Utvandrarna
Lisa Carlehed, Gustaf Skarsgård och Tove Lo Pressbild: SF Studios

Under Svenska Filminstitutets årliga höstpresentation släpptes idag teasertrailer och teaser artwork för SF Studios storsatsning Utvandrarna, i regi av Erik Poppe. Den nya filmatiseringen av Vilhelm Mobergs folkkära klassiker tar oss över världshav, genom liv och död, kärlek och sorg. Kristina och Karl Oskar lämnar Sverige och beger sig på en resa utan återvändo. Utvandrarna har premiär den 25 december.

Teasertrailer och teaser artwork ger ett första smakprov på Utvandrarna och ett storslaget och tidlöst äventyr om att hitta sin plats i världen, att hitta hem och om att våga följa sina drömmars längtan. I huvudrollerna syns Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård. Tove Lo gör filmdebut i rollen som Ulrika, Sofia Helin porträtterar Judit. I rollen som Kristinas mor ser vi Lena Strömdahl.

Se teaser trailern här

– Historien som Vilhelm Moberg skildrade för över 70 år sedan är en tidlös klassiker och mer relevant i dag än när den först skrevs. I Utvandrarna följer vi Kristina och Karl Oskars modiga val att lämna allt bakom sig för chansen att börja om och bygga ett nytt, bättre liv för sig och sin familj. Det är ett sensationellt äventyr de tar oss med på, som handlar om att hitta sin plats i världen, att hitta ett nytt hem. Detta är ett drömprojekt som vi utvecklat under många år och är nu äntligen, med denna fantastiska ensemble, kan dela med oss av genom en första trailer, säger Fredrik Wikström Nicastro, producent SF Studios.

Att ta sig an en folkkär romanklassiker där över en och en halv miljon svenskar gjorde resan över till USA i hopp om ett nytt bättre liv kunde inte vara mer aktuell. I trailern ges ett första smakprov på den livsomvälvande resa som Kristina och Karl Oskar gör i hopp om ett nytt, bättre liv.

– Jag vill tolka Utvandrarserien på ett nytt sätt. Deras modiga val att fly det här landet för drygt 100 år sedan för en chans till ett nytt liv för sig själva, för sina barn. Val som är precis lika relevanta idag för många människor världen över. Vilka vi var då och vilka som gör dessa val idag. Det gör historien gripande, förförande och ständigt aktuell. Det ska filmen reflektera och den här gången genom Kristinas ögon, fortsätter Erik Poppe.

Utvandrarna produceras av SF Studios i samproduktion med TV4/Cmore, Film i Väst, Nordsvensk Filmunderhållning, Paradox, SF Studios Danmark och Fantefilm med stöd av Svenska Filminstitutet, Nordisk Film & TV Fond, Norska Filminstitutet, Danska Filminstitutet samt DR. Filmen distribueras av SF Studios och REInvent International Sales hanterar den internationella försäljningen.