Tunna blå linjen slår rekord

0
Gizem Erdogan som Leah i SVT:s ”Tunna blå linjen”. Foto: Linus Eklund/Anagram/Pressbild
Gizem Erdogan som Leah i SVT:s ”Tunna blå linjen”. Foto: Linus Eklund/Anagram/Pressbild

Den kritikerrosade dramaserien Tunna blå linjen har nu slagit nytt rekord. SVT:s polisserie har haft rekordmånga tittare på SVT Play och det första avsnittet har setts av nästan 2,4 miljoner tittare. Ingen dramaserie har haft ett sådant genomslag på SVT, skriver kanalen i ett pressmeddelande

Att folks sätt att konsumera serier och film på håller på att förändras är ingen hemlighet, det har statistiken pekat på i flera år. Streamingen växer medan det klassiska linjära tv-tittandet går nedåt. SVT:s nya siffror från premiären av Tunna blå linjen pekar på detta. Serien är skapad av Cilla Jackert som också är seriens huvudförfattare.

–Våra tittare betyder såklart allt för oss, och med Tunna blå linjen har vi fått inte bara fantastiska tittarsiffror utan också ett förmodat rekord i publikt engagemang. På SVT Drama funderar vi mycket över vilken sorts serier vi ska satsa på när utbudet, och konkurrensen om tittarna tid, är så stort som idag. När de flesta aktörer satsar på kända varumärken och ansikten verkar det finnas andra behov hos publiken som kanske just vi kan möta, säger Anna Croneman, ansvarig utgivare och chef på SVT Drama.

Att det blir en andra säsong är bestämt, men det är fortfarande oklart när inspelningen drar i gång. Vill du se första säsongen kan du streama den här.

Källa: Pressmeddelande från SVT