Två starka independentbolag inleder samarbete

0

Film- och TV-produktionsbolagen ART89 och Bob Film har båda gjort sig kända för kvalitets­produktioner inom film och TV. ART89 främst för webb-TV och TV, Bob Film för TV, långfilm och dokumentärer. Nu flyttar de ihop och inleder ett samarbete inom både utveckling och produktion vilket skapar förutsättningar för de båda bolagen att växa tillsammans.

– Både som konsumenter och producenter av film och TV ser vi hur snabbt vår bransch har förändrats. Vi kommer satsa på att få talangfulla kreatörer att tillsammans med oss göra produktioner för alla fönster och alla plattformar. Vi jobbar med flera upphovspersoner som alla har mycket att ge oavsett visningsform. Vi ser fram mot samarbetet med ART89 och vi har redan börjat utveckla idéer för humor och drama, säger Jan Blomgren, VD Bob Film.

– ART och Bob blir en spännande mix. Båda bolagen är riktiga independentbolag som drivs av att utveckla och producera spännande och starka berättelser för allt från biografduken till mobiltelefonen. Vi har mycket gemensamt men vi kommer ändå från två världar. Nu, som sambos, skapas möjligheter att växa tillsammans, säger Mikael Hernström, VD ART89.

ART89 har på sex år etablerat sig som ett produktionsbolag som utvecklar och producerar programserier för alla svenska TV-kanaler och deras Play-tjänster. Som exempel kan nämnas program som ”Kjelles smakresa” för TV3, ”Skönhetsbubblan” för SVT och ”Rebecca & Fiona” för SVT Play. Just nu produceras bl a dramaserien ”Vikingshill” för SVT Play, ”Random Making Movies för Kanal 5 Play” och dokumentärserien ”Flator” för SVT Play.

Bob Film är känt för sin mix av kommersiellt framgångsrika och prisbelönta långfilmer, internationellt erkända TV-dramer och framstående kortfilmer. De är just nu aktuella med Peter Magnussons ”Tillbaka till Bromma”, Ulf Malmros ”Min så kallade pappa” och Gunilla Breskys långfilmsdokumentär ”Jag stannar tiden”. I sommar startar bolaget inspelning av två TV-serier.