Uppföljare till succéfilmen Nelly Rapp

0
Matilda Gross i rollen som Nelly Rapp Pressbild: Per Larsson
Matilda Gross i rollen som Nelly Rapp Pressbild: Per Larsson

SF Studios tillkännagav idag att de ska göra en uppföljare till succéfilmen Nelly Rapp – Monsteragent, som både uppskattats av publik och vunnit Guldbaggepriser samt lyfts fram i Generation Kplus under Berlins filmfestival 2021. Filmserien handlar om monsteragenten Nelly Rapp som möter olika äventyr och är baserad på Martin Widmarks populära barnböcker med samma namn. Stjärnskottet Matilda Gross spelar återigen huvudrollen i uppföljaren, som kommer att regisseras av Johan Rosell och produceras av Jon Nohrstedt och Niklas Larsson på SF Studios. Filmen börjar spelas in i Göteborg den 21 februari med förväntad premiär på svenska biografer under 2023 följt av en internationell lansering.

Den första filmen om Nelly Rapp hade biopremiär i oktober 2020 och öppnade som etta på biotoppen och har sedan dess vunnit två Guldbaggar för bästa smink/mask och bästa kostym samt blivit nominerad till Berlinale Generation Kplus Crystal Bear 2021.

I huvudrollen i uppföljaren ser vi återigen unga talangen Matilda Gross, som gjorde filmdebut i första filmen. I rollerna ingår också de kända svenska skådespelarna Johan Rheborg, Jens Ohlin och Marianne Mörck, som även fick en Guldbaggenominering för bästa kvinnliga biroll 2021 för sin roll i första filmen. Filmen regisseras av Johan Rosell (Sjukt). Sofie Forsman (Young Royals, Bamse och häxans dotter) och Tove Forsman (Young Royals) har skrivit manus baserat på de populära böckerna om Nelly Rapp av Martin Widmark med illustrationer av Christina Alvner och Emil Maxén.

– Nelly Rapp handlar om modet att möta det nya och det okända – och därigenom växa som människa. Matilda Gross har porträtterat denna karaktär på ett magiskt sätt. Hon är Nelly för mig. Jag tänker faktiskt på henne numer när jag skriver mina böcker om Nelly Rapp. Nu när publiken tog den första filmen till sitt hjärta, kan jag knappt bärga mig till premiären av film två. Jag törs lova att publiken inte kommer att bli besvikna, säger Martin Widmark, författare.

Uppföljaren till Nelly Rapp – Monsteragent produceras återigen av SF Studios med producenterna Jon Nohrstedt (Borg, Bamse-trilogin), som tilldelades Gullspiran på Guldbaggegalan 2021 för sina insatser inom svensk barn- och ungdomsfilm, och Niklas Larsson (Red Dot, Sagasagor).

– Vi är så glada att få göra en uppföljare till den uppskattade Nelly Rapp – Monsteragent. Ambitionen med den nya filmen om Nelly Rapp är att ta med hela familjen till en helt ny spännande värld där Nelly ger sig ut på ett nytt äventyr. Med detta starka team hoppas vi återigen kunna skapa ett unikt monsteruniversum som lockar alla, ​​säger Jon Nohrstedt och Niklas Larsson, producenter på SF Studios.

SF Studios har en lång historia av att producera populära och kritikerrosade barnfilmer och TV-serier. SF Studios har under de senaste åren producerat barnfilmer såsom LasseMajas Detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet, Pelle Svanslös och Bamse-trilogin samt TV-serien Sagasagor.

Filmen är producerad av SF Studios i samproduktion med Film i Väst, Sveriges Television och med stöd från Svenska Filminstitutet. SF Studios distribuerar filmen i Norden och REinvent International Sales hanterar internationell försäljning.