Home Nyheter 1 miljon har nu sett Solsidan på bio

1 miljon har nu sett Solsidan på bio

0

Både recensenterna och biopubliken har redan tagit Solsidan till sina hjärtan. Och idag har Solsidan nått miljonpublik. Totalt har nu 1.001.257 sett Solsidan på bio.

– Jag är sjukt glad att det fortsätter att gå så här bra, säger Felix Herngren. Det är svindlande tal och verkligen kul att en så många hängt med Solsidan från TV-soffan till bioduken, säger han.

Solsidan gick upp på bio 1 december 2017 och blev den mest sedda biofilmen av alla på biograferna  i Sverige 2017.

Och förra veckan blev Solsidan dessutom Guldbaggenominerad i tre katerogier – bästa kvinnliga huvudroll (Mia Skäringer), bästa mask/smink (Petra Cabbe) samt Biopublikens pris som man fortfarande kan rösta på.

Guldbaggen direktsänds i SVT den 22 januari.

I biofilmen SOLSIDAN får vi följa de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov.

För regin svarar Felix och Måns Herngren och i rollerna ser vi Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh samt Henrik Schyffert, Frida Hallgren och Sven Wollter.

Manus är skrivet av Jesper Harrie. Producent är Emma Nyberg. Filmen är en samproduktion mellan FLX, Jarowskij och TV4. Distributör: SF Studios.