Home Nyheter Filmkonsulent ger miljonbidrag till eget företag?

Filmkonsulent ger miljonbidrag till eget företag?

0

Anagram Film & TV och Anagram Väst, i koncernen Anagram, har de senaste åren genomgått en stark utveckling. Aktuellt just nu är TV-serien ”30 grader i februari” och långfilmen ”Yarden”. Den fortsatta offensiva satsningen på fler och större produktioner gör att bolagens VD Gunnar Carlsson på heltid kommer att ägna sig åt utveckling och kvalitetssäkring som Director of Content & Development framöver. Magdalena Jangard rekryteras som hans ersättare och tillträder sin tjänst den 15 februari.

I december beviljade Filminstitutets avgående filmkonsulent Magdalena Jangard 5,5 miljoner kronor i produktionsstöd till filmen ”Becker”. Långfilmen produceras av Anagram – ett bolag som Jangard, bara veckor senare, nu tillträder som ny vd för.

— Om det är jäv? Jag förstår att det kan uppfattas så, men det stämmer inte. Det är klart att det hade varit bättre med en viss karenstid. Men sanningen är att ”Becker” fick ett löfte om pengar redan i september. Det vill säga före Magdalena fick jobberbjudandet från Anagram, säger Filminstitutets vd Anna Serner som utrett ärendet till DN.

– Anagram står inför en mycket spännande framtid och jag kan med stolthet konstatera att Gunnars ytterligare fokusering och Magdalena som ny VD ger oss de bästa förutsättningarna, säger Mats Alders, CEO på Anagram.

Magdalena Jangard har en mångårig och bred erfarenhet av film- och tv-produktion. Hon har en bakgrund som producent för SVT Drama och senare som chef för dramaenheten på SVT Väst. Hon har varit knuten till Film Väst, suttit i styrgruppen för Danska Filminstitutets Public Service fond och har förutom film-och tv-produktion arbetat med större format inom tv-underhållning på flera av de svenska produktionsbolagen.

– Det är med stor glädje och förväntan jag ser framemot att tillsammans med Anagrams duktiga medarbetare få utveckla och ansvara för bolagens fortsatta resa i den spännande och utmanade tid vi, branschen och vår publik befinner oss i, säger Magdalena Jangard.

Källa: Filmkonsulent fick vd-post, DN och Anagram