Home Webb-tv Trailer Trailer: Tom of Finland

Trailer: Tom of Finland

0

Touko Laaksonen har tjänstgjort som officer under andra världskrigets svåra år i Finland, men livet i fredstid visar sig lika tuff. Efterkrigstidens Helsingfors erbjuder ett högst begränsat livsrum för unga homosexuella män som Touko. Att uttrycka kärleken öppet leder till trakasserier och straffpåföljder.

Men under pseudonymen ”Tom of Finland” finner hans åtrå och längtan ett uttryck i homoerotiska läderfantasier. Toukos kontroversiella konst blir en väg till frigörelse, såväl för honom personligen som för gaycommunityt i stort.

Tom of Finland är baserad på den verklige Touko Laaksonens spektakulära liv. Från det krigshärjade Finland via Berlin till Kaliforniens liberala 70-talsparadis, och hur hans bilder uppnådde ikonstatus och inspirerade en hel generation unga homosexuella män. Tom of Finland är en gripande film om kärlek, mod och frihet. Den är regisserad av en av Finlands främsta regissörer, flerfaldigt Jussi-belönade Dome Karukoski, vars tre senaste filmer haft världspremiär på filmfestivalen i Toronto, och som förärats med en plats på Varietys Top 10 Directors To Watch-lista.

Tom of Finland-premiären är en del av Finlands 100-årsfirande 2017. 2017 är även det första året som Finland tillåter samkönade äktenskap (den könsneutrala äktenskapslagen träder i kraft i mars 2017).

Biopremiär 3 mars 2017