Biografen Capitol får nytt liv

0

Biografen Capitol på Sankt Eriksgatan 82 i Vasastan får nytt liv. Filmdistributörerna NonStop Entertainment och Njutafilms bygger om Capitol till en modern kvartersbiograf med tre (förhoppningsvis fyra) salonger av internationellt snitt.

Biografen riktar sig mot en vuxen publik som letar efter såväl god film som en angenäm biografupplevelse utöver det vanliga. Förutom stans bästa filmupplevelser kommer biografen att erbjuda mat och dryck i vår bistro och – vilket vi är lite extra glada över – i biografsalongerna.

Vi vill skapa en vuxnare filmupplevelse. Vi tror att det finns behov och utrymme för en biograf designad för en kunnig och initierad publik med höga krav på mat, dryck, komfort och bemötande. Vi tänker att det handlar om bra film, ett glas vin och sköna fåtöljer. Vi vill helt enkelt bygga en biograf som inte riktigt finns i Stockholm län.

Vi kommer bygga två större salonger med komfortabla fåtöljer och små bord där man både kan ta med sig ett glas vin och enklare rätter in i biografen. Vi kommer också bygga en, kanske två, klubbrumsbiografer för en intimare upplevelse med 20-30 platser vardera som kan abonneras av såväl privatpersoner som företag för födelsedagsfirande och företagsevent.

Nu startar deras crowdfunding-kampanj på Kickstarter

För att kunna erbjuda Stockholmspubliken ett efterlängtat tillskott och något utöver det vanliga behövs ditt stöd, och som tack för hjälpen har de tagit fram riktigt fina förmåner för alla plånböcker. Allt från fina DVD-filmer, till biostolar prydda med ditt namn och möjlighet att vara en del av deras allra finaste: Capitols vänner!