Home Filmer på gång Filmprojektet som aldrig tycks ta slut

Filmprojektet som aldrig tycks ta slut

0

Mannen bakom Sveriges äldsta pågående filmprojekt heter Anders Olofsson och är från Helsingborg. Nästa år går 52-åringen in på sitt tjugoförsta år med ”Stall-Erik och snapphanarna”. Mastodontprojektet har hittills samlat drygt 80 av Sveriges mest kända skådespelare.

Låt oss slå fast en sak direkt. Anders Olofsson har tidigare pratat om en premiär för ”Stall-Erik och snapphanarna” 2020.
Men så kommer det inte att bli.

– 2020 ska jag visa några delar om hur det kommer att se ut. Men premiären kommer att dröja några år till. Jag tror nog att det blir först 2025, säger Anders Olofsson, när tidningen Helsingborgaren träffar honom.

En fråga som många undrat över är hur Anders Olofsson bär sig åt för att få stjärnorna att ställa upp.
– Det är inte så svårt, svarar han.

Ibland går Anders via agent eller manager, ibland tar han kontakt direkt med skådespelarna. Antingen via mejl eller om han skulle stöta på dem i något sammanhang.
– När jag var på Guldbaggegalan gick jag fram till Petra Mede och presenterade mig och frågade om hon ville vara med i filmen. Det ville hon.

– Alla är väldigt trevliga och tar emot mig med öppna armar. Sen försöker vi hitta ett datum för inspelningen som passar. Jag har aldrig kommit på kant med någon. Vi har glada och roliga stunder tillsammans, säger Anders Olofsson.
Här är listan på de som ska filma tillsammans med Anders Olofsson och Rolf Hamark under 2017:
Gunilla Poppe.
Galenskaparna (med bland andra ClaesEriksson och Kerstin Granlund).
Sofia Källgren.
Marie Richardsson.
Shima Niavarani.
Charlotte Perrelli.