Hamilton blir mer sårbar i egen TV-serie

1

Carl Hamilton kommer tillbaka och spelas in under 2017. C More vill göra något nytt med ”Hamilton” och det blir därför en TV-serie med ambitionen att utveckla karaktärerna och ta vara på den fördjupning som finns i böckerna.

– Vi har letat länge efter en stark lokal produktion med internationell potential och med ”Hamilton” känner vi verkligen att vi har hittat det vi letade efter. ”Hamilton” är ett av de starkaste varumärkena i Norden med en huvudkaraktär som publiken älskar. Storyn i vår nya serie belyser också vad som händer just nu i vår omvärld, förklarar Josefine Tengblad som är dramachef på TV4 och C More.

Handlingen i den nya serien, som utspelar sig i nutid och har bland annat ökande spänningar mellan USA och Ryssland som bakgrund när vi möter Carl Hamilton på hans första uppdrag i Europa. Vi kommer att för möta en mer sårbar och emotionell Hamilton. Han är yngre och har brister, han är inte så suverän.

– De senaste 20 åren har ett antal filmversioner av ”Hamilton”-böckerna gjorts. Men jag har alltid känt att en tv-serie skulle vara det perfekta formatet för att utveckla komplexiteten i Carl Hamiltons rollfigur och i handlingen”, säger Jan Guillou.

Exekutiv producent är Patrick Nebout som bland annat ligger bakom ”Midnattssol”. Mia Sohlman, som tidigare arbetat med ”Blå ögon” är producent för ”Hamilton”.

1 KOMMENTAR