Home Filmer på gång Rusning för att medverka i ny TV-serie

Rusning för att medverka i ny TV-serie

1
Rusning för att medverka i ny TV-serie
Mikaela Knapp och Maja Rung i det nya relationsdramat Systrar som har premiär i jul. Foto: David Grehn/SVT

Förberedelserna är i full gång i Ystad Studios på Regementsområdet inför den kommande inspelningen av tv-serien om sommaren 1968. Nu 50 år efter det omvälvande året söker filmteamet också statister och jobbannonserna hittar du branschsidan www.filmcafe.se.

Start för inspelningarna är 4 juni. Det är bara kontorslokaler i Ystad studios som används av teamet. All inspelning sker on location, ute i olika miljöer. Merparten av inspelningsplatserna är i Ystad. Och hela handlingen utspelar sig där.

Filmen handlar om tre unga tjejer som virvlar upp stämningen i en stad som ligger långt från studentrevolten i Paris och bh-bränningar på andra sidan Atlanten. Filmteamet kommer att spela in i stadsmiljön i Ystad för att fånga rätt tidsstämning. Ambitionen är att berätta en historia, inte att berätta exakt vad som hände i Ystad sommaren 1968.

Serien i tre entimmesavsnitt ska visas på svt i vinter. Än har rollistan på skådespelare inte släppts till serien som har arbetsnamnet ”Sommaren 1968”. Klart är att det kommer att behövas många statister. Bland annat ska ett välbesökt midsommarfirande spelas in.

Vill du vara med? Statister och skådespelare sökes just nu på www.filmcafe.se.

Skådespelare och statister sökes.
Skådespelare och statister sökes.

1 COMMENT