Roller till Netflix första svenska tv-serie

0

”Störst av allt”, rättegångsdramat från 2016 av Malin Persson Giolito, filmatiseras som Netflix första svenska originalserie. Romanen utsågs till förra årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin och har getts ut i 26 länder. 

I ett pressmeddelande beskrivs handlingen: ”När en skolskjutning sker i en av Stockholms rikaste förorter står en vanlig gymnasieelev, Maja Norberg, anklagad för mord. När händelserna från den tragiska dagen uppdagas avslöjas också privata detaljer om Majas förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj.”

– Malin Persson Giolitos roman ”Störst av allt” är ett originellt, nytt och spännande drama som kommer att bli en fantastisk Netflix-serie. Vi bad en av Skandinaviens mest ansedda manusförfattare, Camilla Ahlgren, att jobba med oss och hon var lika exalterad som vi. Vi är väldigt glada över att samarbeta med Netflix och att göra ”Störst av allt” till det allra första svenska Netflix-originalet”, säger seriens producent Pontus Edgren.

Produktionsbolaget FLX (”Solsidan”, ”Bonusfamiljen”, ”Hundraåringen…”) ska göra serien baserad på ett manus av Camilla Ahlgren (”Bron”).

Serien rollbesätts nu på branschsidan www.filmcafe.se.