Home Nyheter Alfredson gör nyversion av ”Bröderna Lejonhjärta”

Alfredson gör nyversion av ”Bröderna Lejonhjärta”

0

Fler spännande nyheter från Cannes! Regissören Tomas Alfredson har köpt rättigheterna till Astrid Lindgrens klassiska saga ”Bröderna Lejonhjärta och vill göra en storbudgetfilm.

Tomas är  inspirerad av världen i storfilmen ”Sagan om Ringen” och den planerade budgeten ska vara i ungefär samma storlek som Arn-filmerna, skriver Dagens Nyheter.
Rykten säger att det även finns tyska pengar inblandade i projektet då de gillar Astrid Lindgren och även är inblandade i en tysk film om Pippi Långstrumps pappa. Inga av de inblandade vill dock kommentera nyheten utförligt.

– Nej inget är klart, innan det finns ett manus finns det inget att ta ställning till, säger Peter ”Piodor” Gustafsson till SVT.

Även Tomas Alfredson är förtegen. I ett sms till Kulturnyheterna skriver han att han ”har som princip att aldrig tala om filmprojekt som inte har produktionsbeslut”.

Tomas Alfredson har tidigare regisserat succéfilmer som spionfilmen ”Tinker, tailor, soldier, spy” och den svenska vampyrhistorien ”Låt den rätte komma in”.