Anne Holts deckare blir svenska filmer

0

Sonet Film AB har tillsammans med TV4 förvärvat option på bokserien Vik/Stubö skriven av Anne Holt. Serien består av 5 böcker som handlar om Inger Johanne Vik, fd. kriminalpsykolog vid FBI, och Yngvar Stubö, poliskommissarie.

Anne Holt (f 1958) är tveklöst Norges deckardrottning. Hon är juristen, TV-reportern och nyhetsankaret som blev justitieminister – för att sedan slå igenom på ett storslaget sätt som spänningsförfattare. Idag är hon en av Skandinaviens största krim-författare med över 6 miljoner sålda böcker världen över.

Serien kommer produceras av Sandra Harms som tidigare producerat långfilmer av regissörer som Teresa Fabik, Karzan Kader och Mani Maserrat.
”Jag är väldigt stolt över att få förtroendet av Anne att förvalta de här fantastiska böckerna. Det jag tycker är böckernas styrka är att de, förutom att vara riktigt bra spänningsromaner, sätter fingret på saker i vårt samhälle, så som det ser ut idag, och så som det kanske kommer se ut imorgon.” (Sandra Harms, producent Sonet Film)

Sonet Film utvecklar just nu serien i samarbete med TV4.
”Vi är oerhört glada över att Anne Holt valt TV4 och Sonet Film till att förverkliga den här serien. Det vi sett i böckerna om Vik och Stubö har en enorm potential och är en möjlighet till ett unikt och nyskapande berättande inom dramagenren. (Åsa Sjöberg, programdirektör TV4)

Anne Holts andra bokserie om polisen Hanne Wilhelmsen såldes förra året till amerikanska Graham King, som bl.a. producerat Martin Scorseses filmer.

”Det är självklart något bra även för vår serie, det internationella intresset för Anne och hennes böcker är enormt just nu. Vi hoppas kunna dra nytta av det på bästa sätt och producera en riktigt bra skandinavisk serie som når en hög internationell nivå. (Sandra Harms)

”Jeg er svært glad for at en ung og svært ambisøs produsent viser slik interesse for mine romaner. Serien om Vik og Stubø er i de beste hender!” (Anne Holt)

Serien kommer att vara förlagd i Stockholm till skillnad från böckernas Oslo.

Källa: Sonet Förslag