Sonet Film presenterar Sonet Television

0

Det svenska produktionsbolaget Sonet Film startar en ny produktionsavdelning, Sonet Television.

Den nya avdelningen kommer att fokusera på produktion av tv-serier för den lokala och internationella marknaden. Sonet Television kommer att ledas av Sonet Films VD Peter Possne tillsammans med Rickard Petrelius.

Projekt som redan är under utveckling är drama- och kriminalserier skapade av internationellt kända författare så som Håkan Nesser, Kerstin Ekman, Henning Mankell, Lars Kepler, Anne Holt och Leif GW Persson.

Utöver ett producentteam bestående av Peter Possne, Rickard Petrelius och Sandra Harms, så kan vi även glädjande meddela att vi har knutit an Sveriges Televisions före detta dramachef och tidigare chef för Kungliga dramatiska teatern i Stockholm, Ingrid Dahlberg, som producent. Inspelning av de första serierna är planerad att sätta igång under 2014.

Peter Possne: ”Jag är extremt glad och stolt över att vi idag kan presentera vår nya TV-satsning som kommer att ge Sonet Film en mycket starkare position på den snabbt föränderliga globala mediemarknaden”.

Rickard Petrelius: ”Efter att ha arbetat som regissör och producent i drygt 30 år är det både ett privilegium och en stor utmaning att ingå i ett sammanhang där fokus ligger på att producera svensk Tv-dramatik på högsta internationella nivå”.

Sonet Film grundades av Peter Possne år 1984. Företaget har sedan starten varit inblandad i mer än 70 långfilmer däribland Oscarsnominerade ”Så som i himmelen” och Lasse Hallströms ”Hypnotisören”.

Sedan 2008 är Sonet Film ett fristående produktions- och dotterbolag till Skandinaviens ledande filmdistributör, Svensk Filmindustri (SF).

Källa: Sonet