Inspelning pågår för årets julkalender

0

Årets julkalender är ett science fiction-äventyr och en kamp mot klockan. Berättelsen är fritt baserad på Erika Vallins boktrilogi ”Speglarnas hemlighet”.

– Vi växte upp med 80-talsfilmer som ”ET”, ”Tillbaka till framtiden” och ”Indiana Jones”. De är filmer som kombinerar spänning och stora uppdrag på liv och död med hjärta och värme, berättar Oskar Mellander för DN.

Äventyr i kombination med humor ses av SVT som en nyckel för att nå en bred målgrupp. Julkalendern har castats på branschsidan Filmcafe.se och de unga skådespelarna Monna Orraryd, Naima Palmaer och Vincent Wettergren spelar trion Asrin, Lima och Max. Receptet för en lyckad julkalender är, enligt dem, en stark och dramatisk handling där varje avsnitt innehåller ett nytt äventyr och en cliffhanger.

Årets julkalender handlar om en storslagen räddningsaktion där tre barn färdas till universums mitt för att förhindra att tiden stannar. Tittarna kan vänta sig en del specialeffekter, digitala såväl som optiska och mekaniska. Rikard Wolff, som spelar skurken Dr Ruben, är något orolig för att hans robotaktiga arm inte ska fungera väl.